Fiecare intrpret se străduie să aibă câte o piesă pentru fiecare anotimp, ocazie, eveniment sau personaj familial. Sarbătorile de iarnă nu-s o excepţie, ori, dacă nu ai un colind, tre să fii foarte bun ca să nu te uite lumea din decembrie până în ianuarie, aproape 2 luni.

Mai rar Top 5, însă pentru 10 n-am găsit propuneri suficiente lansate de sărbători, cel puţin pe internet.


5. Încep cu treapta a 5-a şi îmi exprim bucuria să vă prezint o voce de viitor a estradei naţionale –  Nicoleta Dara. Are deja la activ participări la diferite concursuri şi festivaluri, bineînţeles şi premii importante în muzică. Piesa numită „Seara de Crăciun” îmi pare o interpretare foarte reuşită, atâta doar că ar necesita o promovare mai intensă. Convingeţi-vă!4. Locul 4 este la fel pentru un nume nou în muzica moldovenească. Interpreta însă nu este tocmai nouă şi abordează atât muzica populară,cât şi cea uşoară. Pentru aceste sărbători, Lucia Bejenari a plecat de la folclor şi ne-a adus o piesă în ritmuri foarte dansante. „Vine Anul Nou” a fost ascultată intens la radio şi văzută pe la TV, doar ca pe net am gasit-o doar într-o înregistrare dintr-o emisiune la Jurnal TV. Admiraţi-o şi voi, pe la minutul 3.


http://www.jurnaltv.md/ro/news/lucia-bejenari-la-acasa-devreme-208584/


3. Nu-mi-o iertam dacă în acest mic clasament nu intra şi o colindă veritabilă, cu versuri folclorice şi interpretare curată, fără influenţe pop sau dance. Am găsit-o către aceste sărbători în repertoriul a două voci cristaline şi totodată puternice din muzica noastră populară: Anişoara Dabija şi Mihai Grosu. Merită un loc 3 sănătos şi toată admiraţia noastră– „Aseară pe înserate”. Ce părere aveţi?2. Locul 2 le revine celor 3 televiziuni: Jurnal TV, Publika TV şi Prime care au adus de sărbătorile de iarnă câte o melodie pe care o interpretează echipele acestor posturi TV. Bravo pentru idee (nu ştiu a cui a fost prima), Bravo pentru realizare şi Bravo pentru interpretare! Din păcate nu le-am găsit pe toate trei ca să le postez aici (dacă mi le oferă cineva, fac cu placere un update). “Leru’i ler”, piesa Prime este aici. Cea mai pesonalizată dintre ele, colidul Jurnal TV îl poţi asculta şi urmări mai jos.1. Un cântec de Crăciun şi An Nou foarte frumos, cu versuri deosebite (Viorica Nagacevschi) şi cu doi interpreţi care au fost cei mai vizibili în mass-media de la noi în ultima lună – Janet Erhan şi Laurenţiu Popescu. Intervenţia corului de copii în piesă este o chestie ingenioasă şi foarte potrivită pentru astfel de melodii. Locul I pentru melodia care urmează.Cu toate că topul e mic, este loc şi de categoria Propuneri. Le aştept, mai ales dacă aceasta e o piesă pe care eu nu am observat-o. Loc de comentarii este, la fel, destul.