De azi încep în mod oficial campania “Opriţi blugii mulaţi pentru adelescente!”.

Tot mai des în ultima vreme analizez corpurile copilelor de 10 – 20 de ani! Nu mi-am schimbat nici gusturile, nici orientarea – vreau doar să îmi dau seama cum vor arăta femeile anilor ce vin, care vor fi tendintele de stil şi cum vor ajunge copilele mele daca le voi avea. Picioarele: mai slabe sau mai grase – care şi cum; mâinile: unde mai îngrijite, unde mai neglijate – care şi cu ce; sânii: unde mai mari, unde mai mici – important e să-i pui corect în valoare. Iată partea corpului dintre picioare şi sâni mă alarmează – bazinul şi şalele. Nu mai zic că primul e acoperit anul întreg doar de bikini, iar cele din urma stau în vânt 12 luni consecutiv, dar împreună privite arată de multe ori groaznic.

Fund platizat şi strâns de buzunarele, ticsite cu “ceva”, ale blugilor mulati şi doua chifle pe la şale care stau veşnic deasupra centurii. Mai sus, de cele mai multe ori, talia nu se prea evidentiază, dar caz de cerc pentru talie nu este…

;)
.

Pe scurt silueta se modeleaza foarte bine dupa faimoşii blugi purtaţi zi de zi, care, mai noi sunt atât de mulaţi că te înnăduşă. De multă vreme am descoperit că pantalonii din jeans sunt buni doar pe ploaie şi vânt, în rest: vara ţin cald – iarna — frig. Un fel de impermiabili!

Situaţia este destul de serioasă! Specialiştii spun că organismul uman creşte intens, în cazul sexului feminin, între 10 şi 18 ani, timp în care se modelează corpul, se formeaza bazinul, coapsele devin mai proeminente… iată de ce este foarte important ce poartă fetiţa la acel moment, ce sport practică şi pe ce felo de saltea doarme. Tot ei povestesc că la această vârstă, fetiţele de obicei, atrag deja mai multă atenţie felului în care arată, lucru pe care eu îl observ doar în ceea ce priveşte make-up-ul (de multe ori exagerat).

Revin la pantalonii — duşmani ai mei şi mai mult ai copilelor ce-i poartă şi declar foarte sigură: «Nu sunt pentru ele, le deformează corpul, iar o parte din această vină trebuie să şi-o asume chiar dragele mame care le trimit asemenea porcării din Europa!». Deacord că o domnişoară vrea şi trebuie să arate bine chiar din faşă, însă nu cu asemenea sacrificii. Fiecare vârstă îşi are limitele sale de decenţă şi normele ei vestimentare. Dacă vrem să le încălcăm este doar treaba fiecăruia, important e ca aceasta să nu fie în detrimentul personal. Fiţi sănătoase şi aveţi grijă de voi

;)
.